آغاز خرداد با جهش قیمتی در بازار آهن‌آلات

با آغاز خردادماه، بازار آهن با رشد قابل توجه قیمت‌ها در اغلب مبادی فروش، به‌ویژه کارخانه‌های خصوصی، فعالیت خود را از سر گرفت. بیشترین میزان نوسان قیمتی طی هفته گذشته مربوط به میلگرد و تیرآهن بود، هرچند سایر محصولات فولادی نیز روندی صعودی را تجربه کردند.

دلایل افزایش قیمت آهن‌آلات

افزایش نرخ آهن در روزها و هفته اخیر، حاصل مجموعه‌ای از عوامل مختلف است. مهم‌ترین علت این افزایش، محدودیت ۹۰ درصدی در تأمین برق واحدهای فولادی و قطعی گسترده انرژی بود؛ مسئله‌ای که اعتراض بسیاری از تولیدکنندگان فولاد را به همراه داشت و به شکل دومینویی، بر کل زنجیره فولاد از مواد اولیه تا محصولات نهایی تأثیر گذاشت.

در همین حال، اخبار ضد و نقیض درباره تعویق دور پنجم مذاکرات سیاسی نیز فضای روانی بازار را ملتهب‌تر کرده و به نوسانات افزایشی دامن زد. اعتراض رانندگان به طرح سه‌نرخی شدن قیمت گازوئیل نیز به‌عنوان عامل روانی دیگر، به این روند دامن زد.

در کنار این موارد، نرخ ارز دلار که در بازه ۸۱ تا ۸۲ هزار تومان در نوسان بود، تا مرز ۸۵ هزار تومان پیش رفت اما در ادامه با کاهش تنش‌های سیاسی، به حدود ۸۳ هزار تومان بازگشت.

بررسی قیمت روز میلگرد

بازار میلگرد که معمولاً پیشتاز تغییرات قیمتی در بازار آهن است، افزایش نرخ قابل‌توجهی را تجربه کرد. در برخی برندها و سایزها، قیمت میلگرد به بیش از ۴۰ هزار تومان در هر کیلو رسید. برای نمونه:

  • میلگرد ۱۴ ذوب‌آهن اصفهان: ۴۱٬۵۰۰ تومان

  • میلگرد میانه: ۳۹٬۲۰۰ تومان

  • میلگرد حسن‌رود: ۳۹٬۵۰۰ تومان

بررسی روند قیمتی در هفته گذشته نشان می‌دهد که قیمت میلگرد حدود ۵ هزار تومان در هر کیلو افزایش یافته و کف قیمتی که در اردیبهشت‌ماه در کانال ۳۴ هزار تومانی قرار داشت، اکنون به حدود ۳۷ هزار تومان رسیده است.

بازار تیرآهن؛ آشفته و پرنوسان

بازار تیرآهن در ده روز پایانی اردیبهشت، یکی از بی‌ثبات‌ترین دوره‌ها را تجربه کرد. بر اساس نمودارهای موجود، قیمت برخی سایزهای سنگین تیرآهن ذوبی تا ۶ میلیون تومان در هر شاخه افزایش یافت. همچنین در برخی روزها، قیمت هر شاخه تیرآهن بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد.

قیمت هر کیلو تیرآهن نیز در بازار بین ۴۳ تا ۵۰ هزار تومان اعلام شده است.

وضعیت بازار ورق و پروفیل

کاهش تولید به‌دلیل قطعی برق در واحدهای خصوصی، باعث افزایش قیمت در انواع ورق گرم و سرد شد. این افزایش عمدتاً در ضخامت‌های پایین‌تر، مانند ورق ۲ میل محسوس‌تر بود و ضخامت‌های بالاتر تغییر چندانی نداشتند.

پروفیل‌های فولادی نیز مسیر مشابهی را طی کردند؛ اما از ابتدای امروز، بسیاری از کارخانه‌ها قیمت‌ها را نسبتاً ثابت اعلام کرده‌اند.

پیش‌بینی روند بازار در روزهای آینده

پیش‌بینی می‌شود که التهابات ناشی از قطعی برق به‌تدریج فروکش کند و بازار آهن طی روزهای آینده به ثبات نسبی در کانال‌های فعلی برسد.

همچنین گزارش‌های بی‌نتیجه از مذاکرات سیاسی نیز به احتمال زیاد بازار را در وضعیت بدون تغییر نگه دارد. با این حال، یکی از چالش‌های هفته پیش‌رو، اختلال در ارسال بار به‌دلیل اعتصاب رانندگان خواهد بود که می‌تواند در عرضه و توزیع محصولات فولادی اختلال ایجاد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *