دلار:

بعد از اتفاقات ناگوار سقوط هیکوپتر رییس جمهور و مرگ ناگهانی ایشان بازار با شوک روبرو شد و در طی چند ساعت دلار به 60 هزار تومان رسید اما خیلی زود این حباب از بین رفت و باز هم دلار به کانال 58 تومان رسید. پیش بینی می شود این قیمت تا بعد از انتخابات 8 تیر در همین کانال بماند و حتی کارشناسان بصورت تکنیکال قیمت کف 56 هزار تومان را نیز پیش بینی می کنند. همین امر قطعا به رکود بازار فولاد دامن خواهد زد اما مسئله ای که مطرح می باشد این است که تولید مقاطع فولادی با قیمت کمتر بصرفه نمی باشد. این روزها در کنار رکود بازار وقت خوبی برای خرید کالا و پر کردن انبارها می باشد چون در سه ماه اخیر تقریبا میشه گفت مقاطع فولادی در پایین ترین قیمت های خود می باشند.

مواد اولیه:

تولید مواد اولیه در کشور رو به رشد است. پیش بینی می شود با اضافه شدن چند کارخانه جدید در زمینه آهن اسفنجی 13 میلیون تن ظرفیت تولید این ماده ی مهم افزایش پیدا کند که حدودا با بسته بودن صادرات 10 میلیون تن آن مازاد خواهد بود.قطعا ضریب آهن اسفنجی از 65 -70 درصد به زیر 50 درصد خواهد رسید و قیمت این محصول باز هم کاهش خواهد داشت. از طرفی این کاهش نرخ می تواند حاشیه سود فولادسازان راافزایش دهد.
در آخرین عرضه شمش فولاد در بورس کالا، 86 هزار تن شمش فولاد مورد معامله قرار گرفت که 27 هزار تن بیشتر از عرضه قبل‌تر بود؛ با این حال، 48 درصد از عرضه‌ها بدون مشتری ماند و معامله نشد؛ در واقع قیمت پایه شمش فولاد در هفته گذشته 500 تومان کاهش یافت، اما این کاهش نتوانست تقاضا را تحریک کند.

بازار داخلی:

براساس گزارش‌ها با وجود ثبات نسبی قیمت‌ها، برخی منابع از تعطیلی یا فعالیت نیمه تعطیل بازار تا پایان هفته به دلیل برگزاری مراسم تشییع شهدای خدمت حکایت داشت.همانطور که پیش‌تر گفته شد، بازار تا زمان برگزاری انتخابات در فاز انتظار به سر می‌برد. در این فاصله یک ماهه، شاهد نوسان‌های ریز در بازار خواهیم بود که به اخبار و تحولات مربوط به حضور یا عدم حضور احزاب و کاندیداها در انتخابات بستگی دارد. با توجه به شواهد موجود نیز انتظار معجزه سیاسی و اقتصادی پس از انتخابات منطقی به نظر نمی‌رسد؛ با این اوصاف بازار در رکود کامل به سر می‌برد و به نظر می‌رسد تا زمان انتخابات روندی افزایشی نخواهد داشت.
کارشناسان معتقدند که پول‌های بزرگ در حال حاضر در بانک‌ها و سپرده‌های بانکی با سود ۳۰ درصدی هستند و تمایلی به ورود به بازار و سرمایه‌گذاری ندارند، در این شرایط، بسیاری از کسب‌وکارها با مشکل روبه‌رو شده‌اند و حتی با وجود فعالیت در حوزه‌های مجاز و غیرمجاز، نمی‌توانند به سودهای مشابه سپرده‌های بانکی دست پیدا کنند. این رکود بازار، نگرانی‌هایی را در بین فعالان اقتصادی و مردم ایجاد کرده است و بسیاری منتظر رونق دوباره بازار پس از انتخابات هستند.

اردیبهشت ماه از ابتدا تا انتها با روند کاهشی قیمت روز آهن مواجه بود اما در روزهای پایانی ماه افزایش جزئی داشت که دوام چندانی نیافت؛ اما به طور کلی بازار اهن در این ماه با رکود سنگینی روبه‌رو بود که افت تقاضا در بازار داخلی و چالش‌های صادراتی، دو عامل اصلی این رکود تلقی شد.

بورس کالا:

در بورس کالا روندی که در بورس کالا وجود داشت شاهد کاهش قیمت در قیمت های مختلف زنجیره بودیم. در آهن اسفنجی تمامی سبد ها با قیمت پایه معامله شده است (124.977 ریال) که نسبت به میانگین هفته گذشته 1.867 ریال کاهش داشته است. که همه سبد ها نیز مورد استقبال واقع نشد.
از طرفی نیز این شیب بازار را می توان در شمش نیز دید. چرا که با کاهش حدودی 2.000 ریال به صورت میانگین به عدد حدودی 206.014 ریال رسید که مشابه آهن اسفنجی استقبال خوبی نشده است. در شرایط بازار که خریداران نهایی بسیار کم شده اقلب خرید ها و فروش ها به صورت خرد بوده و یا از صورت هایی است که از قبل خرید های خود را انجام دهند.
امروز نیز در بورس کالا میلگرد نیز نسبت به خرید های نقدی استقبال نشد مگر با قیمت های پایین و تنها سبد های ال سی مورد استقبال قرار گرفت. که آن هم به صورت کامل معامله نشد. علی رغم عدد میانگین معامله شده(با سبد های ال سی) قیمت میانگین به عدد حدودی 237.000 ریال رسید که کاهش 5.000 ریالی را نشان می دهد.

 

 

بازار جهانی:


سنگ آهن
در بازار واردات چین، سنگ آهن خلوص 62 درصد هفته گذشته از حدود 117 دلار به نزدیکی 121 دلار هر تن سی اف آر رسید. تولید فولاد چین صعودی شده از این رو تقاضای سنگ آهن رو به بالا خواهد بود. با افزایش حاشیه سود فولادسازان چینی، این انتظار وجود دارد که قیمت سنگ آهن در روزهای آینده نوسان داشته باشد.

قراضه
در بازار واردات قراضه ترکیه هفته گذشته قیمت قراضه سنگین 20-80 از 381 دلار به کمتر از 379 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت.
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن  2 دلار افت داشته 330 دلار هر تن فوب ثبت شد.  متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز در 376 دلار هر تن سی اف آر بدون تغییر باقی ماند.

بیلت:
هفته گذشته بیلت صادراتی فوب دریای سیاه 5 دلار افت داشته 497.5 دلار  هر تن فوب ثبت شد. در بازار داخلی چین قیمت بیلت 8 دلار بهبود داشته 492 دلار هر تن درب کارخانه شنیده شد. بیلت وارداتی به چین نیز هفته گذشته از 426 دلار به 433 دلار هر تن سی اف آر  رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت 4 دلار افت داشته 524 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد. در ترکیه نیز هفته گذشته بیلت وارداتی 5 دلار افت داشته 517.5 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.

شمش در هفته قبل کمی بهبود یافت علت آن به کف رسیدن قیمت و مقاومت تولید کننده ها در مقابل افت قیمت بود.

مقاطع:
قیمت میلگرد صادراتی چین هفته گذشته 7 دلار رشد داشته 534 دلار هر تن فوب ثبت شد. قیمت میلگرد صادراتی ترکیه نیز  تا 5 دلار افت داشته 575 دلار هر تن فوب شنیده شد.
همچنین هفته گذشته در جنوب شرق آسیا میلگرد وارداتی 536 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد که 2 دلار رشد داشت.
در بازار داخلی امریکا میلگرد 5 دلار افت داشته 790  دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد در 585 یورو هر تن درب کارخانه بدون تغییر باقی ماند.
قیمت میلگرد به علت مقاومت تولیدکنندگان و بازار کمی بهبود یافت.

ورق:
هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه 5 دلار رشد داشته 565 دلار هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین تا 10 دلار رشد داشته 546.5 دلار هر تن فوب ثبت شد.  در جنوب شرق آسیا میانگین قیمت ورق گرم وارداتی تا 13 دلار بهبود داشته 553 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد.
قابل ذکر است در بازار داخلی اروپا ورق گرم 5 یورو رشد داشته 635 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم 35 دلار کاهش یافته 750 دلار هر شورت تن درب کارخانه بود.

قیمت ورق دو میلیمتر رول نیز در مبارکه روز یکشنبه 369000 ریال بود که تا روز سه شنبه به 372000 ریال رسید. بازار این کالا هم در ثبات باقی ماند.

پبش بینی نهایی

بازار جهانی همچنان در ثبات است و نباید انتظار تغییری را در آن داشت، هنوز سیاست سایه بر اقتصاد دارد. تنها عاملی که ممکن است یکباره بازار را به هم بریزد تهاجم چین به تایوان است که تاثیر آن زنجیره ای است و در تمام بخش ها دیده خواهد شد ولی به نظر می رسد این تنها یک مانور سیاسی باشد.
بازار داخلی نیز همه چیز تحت تاثیر از دست دادن رئیس جمهور و هیئت همراه ایشان قرار گرفته، تا انتخاب رئیس جمهور بعدی اتفاق خاصی نخواهد افتاد ولی راه اندازی تالار ارز انجام خواهد شد. این مساله صادرات را به سرعت افزایش خواهد داد، فارغ از این مطلب فشار روی قیمت آهن اسفنجی در این هفته مشهود بود. این شرایط در حالیکه گندله با محدودیت عرضه روبروست علامت سوال دارد. اکثر تولید کنندگان میلگرد با مشکل نقدینگی و طبعاً شمش روبرو هستند، به همین دلیل در صورت بر طرف شدن این مشکل قیمت ها تغییر خواهد یافت، در مورد ورق با توجه به رسیدن قیمت ها به کف خود همه انتظار افزایش قیمت را دارند ولی شرایط انتظاری برای انتخابات ریاست جمهوری همه را محتاط کرده است. باید منتظر رئیس جمهور بعدی بود. هفته های آینده نشان می دهد بازار انتظار را ترجیح می‌دهد یا به راه خود می رود، مساله نقدینگی در این میان تعیین کننده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *