در هفته گذشته جدا از مسئله رکود بازار عامل مهمی چون کمبود کالا نیست دیده شد قیمت میلگرد به صورت میانگین برای سایزهای ۱۴ الی ۳۲ به حدود ۲۸۸,۵۰۰ ریال رسید. این رقم نسبت به هفته گذشته افزایش ۱۵۰۰ ریالی را داشته است دلار نیز به عدد حدودی ۶۱۴۰۰ تومان رسیده است که نسبت به هفته گذشته افزایش ۹۰۰ تومانی را داشته که تاثیر اخبار سیاسی منطقه در این خصوص در حال افزایش است.

🔹بورس کالا:

🔻میلگرد:
در بورس کالا در هفته گذشته از مجموع ۱۹۱۴۹۳ تن میلگرد تنها ۳۲۲۱۶ تن یعنی ۱۷ درصد آن مورد معامله قرار گرفت قیمت میانگین موزون میلگرد ۲۵۶,۶۰۸ ریال بدون ارزش افزوده مورد تایید واقع شد که این عدد نسبت به معاملات بورس گذشته کاهش حدود ۱۲۸۶ ریالی یعنی حدود نیم درصد را داشته است.

🔻شمش فولادی:
در معاملات بورس کالای هفته پیش شمش فولادی با کاهش ۲۷۴۷ ریال که نسبت به معاملات دو هفته پیش با قیمت میانگین موزون ۲۲۰،۵۷۲ ریال انجام شد. در مجموع سبدهای عرضه شده شمش فولادی از ۲۱۸۱۸۳ تن میزان ۱۴۳۷۲۵ تن حدود ۶۶ درصد مورد معامله قرار گرفت.

🔻آهن اسفنجی:
معاملات آهن اسفنجی نیز در بورس کالای هفته پیش با قیمت میانگین ۱۲۴۵۹۹ ریال مورد معامله قرار گرفت که نسبت به معاملات بورس دو هفته پیش افزایش ۱۵۰۶ ریالی را به همراه داشته است. از مجموع سبدهای آهن اسفنجی عرضه شده ۲۴۲ هزار تن ، ۱۳۸۶۰۰ تن حدود ۵۷.۳ درصد مورد معامله قرار گرفت.

🔹بازار جهانی:

🔻سنگ آهن:
در بازار واردات چین، سنگ آهن خلوص 62 درصد هفته گذشته از حدود 91 دلار به کمتر از 90 دلار سقوط کرد ولی با خبرهای خوب اقتصادی روند صعودی گرفته به بالاتر از 96 دلار هر تن سی اف آر رسید. به دنبال بسته حمایتی اخیر اعلام شده توسط بانک مرکزی چین، ارزش یوان نیز نسبت به دلار به بالاترین حد خود در 16 ماه گذشته رسید. بانک مرکزی چین اعلام کرد که نسبت ذخایر الزامی را 0.5 درصد کاهش می دهد که همراه با سایر سیاست ها خوش بینانه باعث تقویت روحیه بازار و افزایش تمایل به خرید در بازار سنگ آهن شده است.

🔻قراضه:
در بازار واردات قراضه ترکیه هفته گذشته متوسط قیمت قراضه سنگین 20-80 از 365 دلار هفته قبل به 368 دلار بهبود داشت ولی مجددا نزولی شد و به حدود 364 دلار هر تن سی اف آر رسید.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن 3 دلار افت داشته 278 دلار هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز در 345 دلار هر تن سی اف آر ثبات داشت.

🔻بیلت:
هفته گذشته میانگین قیمت بیلت صادراتی فوب دریای سیاه با کمی نوسان در 460 دلار هر تن سی اف آر در ثبات ماند. بازار داخلی چین صعودی بود و قیمت بیلت از 411 دلار هفته قبل به 426 دلار هر تن درب کارخانه رسید. بیلت وارداتی به چین نیز هفته گذشته 10 دلار بالا رفته 379 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت 10 دلار رشد داشته 466 دلار هر تن سی اف آر بود. در ترکیه نیز هفته گذشته میانگین قیمت بیلت وارداتی در 480 دلار هر تن سی اف آر باقی ماند.

🔻ورق:
هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه از 480 دلار به 485 دلار هر تن فوب افزایش داشت. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین تا 10 دلار رشد داشته به میانگین 472.5 دلار هر تن فوب رسید. در جنوب شرق آسیا نیز میانگین قیمت ورق گرم وارداتی از 467 دلار به 477 دلار هر تن سی اف آر بهبود داشت.
قابل ذکر است در بازار داخلی اروپا ورق گرم از 555 یورو به 545 یورو هر تن درب کارخانه کاهش داشت. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم در 720 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت.

🔹تحلیل هفته
🔻بازار جهانی:
به دنبال تغییر سیاست دولت چین بازار این کشور هم بهبود یافت ولی جنگ لبنان همچنان سرمایه گذاری ها را تحت تاثیر قرار داده، تغییر شرایط در چین امیدوارکننده است ولی چین به همان مسیری می رود که ژاپن دهه ۹۰ میلادی رفت بنابراین نباید زیاد امیدوار بود مگر اینکه چینی ها روش دیگری داشته باشند، نفت، قراضه و شمش تقریباً ثابت مانده و به نظر نمی‌رسد تا آخر اکتبر تغییر جدی در بازارها دیده شود. بازارها فعلاً منتظر نتیجه اتفاقات خاورمیانه است.
🔻بازار داخلی:
تقاضا به شدت ضعیف است و بدتر از آن مشکل نقدینگی که فشار سنگینی بر بازار تحمیل می کند، این شرایط برای مدت زیاد نمی تواند ادامه داشته باشد، فشار این مشکل تعهدات بانک‌ها را افزایش می دهد و ناترازی ها را تشدید می کند در. هفته گذشته شمش های اعتباری هم به مچینگ رفت و ۲۴۰ هزارتن عرضه میلگرد تنها ۲۸ هزارتن آن بفروش رسید، بازار ورق با ورشکستگی هفته قبل یک بنکدار به کما رفت، در حالی که عرضه انواع ورق گرم و سرد وارداتی عرصه را بر مبارکه تنگ کرده، به نظر می رسد هفته های آینده باید شاهد ریزش قیمت ورق باشیم. در هفته قبل چند کارخانه مناقصه های صادراتی شمش داشتند که احتمالاً تشدید میشود تا عقب افتادگی تقاضای میلگرد را جبران کند. پیش بینی اکثر دست اندرکاران این است که بازار فعلاً با رکود دست و پنجه نرم خواهد کرد.
 از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت فولاد با توجه به تحولات اخیر، عوامل سیاسی و نظامی منطقه و تغییرات نرخ دلار مهم‌ترین عامل تاثیرگذار در نظر گرفته می‌شود. در روزهای اخیر این تنش نظامی در منطقه به اوج خود رسیده که این عامل باعث خواهد شد که نرخ دلار افزایش پیدا کند و این افزایش نرخ دلار باعث افزایش نرخ فولاد خواهد شد‌. اما پیش بینی می‌شود این شوک به بازار باعث عدم تعادل در بازار و شاید سبب قفل شدن بازار در روزهای آتی شود.خریداران ممکن است تا اوضاع سیاسی به ثبات نرسد برای خرید فولاد دست نگهدارند و همین امر دوباره بازار را در رکود فرو ببرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *