دلار:
مهم ترین عامل بازار ساز در هفته ی گذشته دلار بود. همانطور که شاهد بودیم دلار از 52 تا 59 حدود 7 هزار تومان افزایش داشت. این افزایش ناگهانی شوک زیادی به بازار فولاد وارد کرد اما نبود تقاضای کافی و مصرف کننده نهایی در بازار باز هم جلوی رونق فروش را گرفت و بازار از #حالت_رکود نتوانست خارج شود. اکثر خریداران این افزایش قیمت را حباب تصور کرده و برای خرید دست نگهداشتند.
مواد اولیه:
طبق معمول با افزایش قیمت دلار شاهد افزایش قیمت مواداولیه اعم از #شمش و #آهن_اسفنجی در بازار آزاد بودیم. این افزایش قیمت در بورس کالا نیز چیزی حدود 10 الی 15 درصد مشاهده شد. اما باز هم به جز شمش با نبود رونق #ساخت_و_ساز و #پروژه_های_دولتی معاملات زیادی را در بازار شاهد نبودیم.نبود نقدینگی در بازار باعث شد در #بورس_کالای روز چهارشنبه رقابت و استقبال بر روی سبد های ال سی و غیر نقدی بود.در بورس در بورس کالای دیروز شنبه 14 بهمن ماه نیز افزایش 300 الی 500 تومانی را در نرخ آهن اسفنجی مشاهده کردیم.
مقاطع طویل و تخت:
در مقاطع بازار شاهد افزایش 1000 الی 1200 تومانی در بازار بودیم.اما با افزایش تخفیف ها از سوی صاحب بار ها این افزایش قیمت شکسته شد تا معاملات اندکی در بازار صورت بگیرد. این مهم نشان دهنده ی این است که یک #حباب_منفی در بازار وجود دارد که معلوم نیست کی رشد واقعی خود را در بازار نشان دهد. همانطور که عرض کردیم #نبود_نقدینگی،#ترس خریداران از اصلاح دوباره ی دلار، نبود پروژه های فعال و مصرف کننده نهایی از عواملی بود که باعث شد رونق بازار کمرنگ تر از حد تصور باشد.
بازار جهانی:
در هفته ای که گذشت، قیمت #شمش_صادراتی_ایران افزایشی بود و کارخانه های #ذوب_آهن، #فولاد_خوزستان و شرکت #سیرجان_ایرانیان قیمت شمش صادراتی را ۴۹۵ الی ۵۰۰ دلار فوب اعلام کردند. با توجه به تعطیلات سال نوی #چین، شاهد توقف معاملات سنگ آهن و محصولات فولادی ( در هر دو بازار فیزیکی و فیوچرز)در آستانه سال نوی چین بودیم و به نظر شرایط تا پایان تعطیلات فوریه ثابت خواهد بود. قیمت سنگ آهن عیار ۶۲ درصد وارداتی چین در هفته گذشته با کاهش هفتگی ۸.۱۵ دلاری معادل ۶ درصدی به ۱۲۸ دلار به ازای هر تن رسید. سقوط #بازار_سهام چین، افزایش موجودی #سنگ_آهن در بنادر این کشور و سرما و یخبندان و کاهش مصرف محصولات فولادی پیش از تعطیلات سال نوی چینی، علل اصلی کاهش شدید قیمت سنگ آهن بود.
پیش بینی:
بنظر می رسد با نزدیک شدن انتخابات 10 اسفند ماه دولت بفکر کنترل قیمتها می باشد. این مهمترین انتظاریست که در بازار این روزها مشاهده می شود. از همین رو خریداران دست نگه داشته و منتظر سقوط و اصلاح دلار و کاهش قیمتها در بازار هستند. اگر این اتفاق بیفتد بازار به کف قیمتهای خود قبل از سال جدید می رسد و حجم قابل قبولی از معاملات صورت می گیرد. اما اگر این کاهش نرخ صورت نگیرد و نرخ دلار ثابت یا افزایشی بماند به مرور خریداران قیمتهای جدید را می پذیرند و پیش بینی می شود به کندی بازار رونق بگیرد.البته با افزایش قیمتهای جهانی این رشد قیمت ها به نظر ناگزیر میاید مر باز هم با قیمت گذاری دستوری دولت بخواهد بازار فولاد و آهن را کنترل کند.