در هفته گذشته شاهد آن بودیم که برخی از کالا های فولادی افزایش و برخی کاهش قیمت داشت. این در حالی است که هنوز ضعف تقاضا در بازار مانع از رشد نرخ کالا های فولادی شده است.
(در اینفوگرافی بالا تحلیل بورس و دلار به صورت کامل آورده شده است.)

🔹بازار جهانی:

🔻سنگ آهن:
در بازار واردات چین، سنگ آهن خلوص 62 درصد از حدود 103 دلار هفته قبل به 107 دلار هر تن سی اف آر بهبود داشت. پس از آخرین اطلاعیه‌های کنفرانس اقتصادی اخیر چین مبنی بر اجرای سیاست‌های اقتصاد کلان فعال‌تر همراه با تقویت تقاضای داخلی و حمایت و ثبات بازارهای دارایی و سهام چین، بازار شاهد افزایش قابل توجهی در قیمت‌ها و بهبود جو آن بود.

🔻قراضه:
در بازار واردات قراضه ترکیه هفته گذشته متوسط قیمت قراضه سنگین 20-80 صعودی بوده از حدود 338 دلار به حدود 347 دلار هر تن سی اف آر رسید. افزایش خرید میلگرد تمایل فولادسازان ترکیه به انبار سازی بیشتری قراضه را بالا برد. در واقع بازار ترکیه امیدوار است بازسازی در سوریه با حمایت بخش ساخت‌وساز ترکیه و اعلام بسته حمایتی قریب‌الوقوع در چین نیاز به میلگرد را بالا ببرد از این رو بازار فعال شده است.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن 1 دلار افت داشته 282 هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز از 348 دلار به 336 دلار هر تن سی اف آر کاهش یافت.

🔻بیلت:
هفته گذشته میانگین قیمت بیلت صادراتی فوب دریای سیاه در 438 دلار هر تن فوب با ثبات ماند. در بازار داخلی بیلت چین قیمت از 423 دلار به 426 دلار هر تن درب کارخانه بهبود داشت. بیلت وارداتی به چین نیز هفته گذشته 4 دلار بهبود داشته به 378 دلار هر تن سی اف آر رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت از 469 دلار به 472 دلار هر تن سی اف آر افزایش داشت. در ترکیه نیز هفته گذشته میانگین قیمت بیلت وارداتی در 460 دلار هر تن سی اف آر باقی ماند.

🔻مقاطع:
هفته گذشته قیمت میلگرد صادراتی چین هفته گذشته از 478 دلار به 481 دلار هر تن فوب رسید. قیمت میلگرد صادراتی ترکیه نیز از 560 دلار به حدود 568 دلار هر تن فوب بهبود داشت. همچنین هفته گذشته در جنوب شرق آسیا میلگرد وارداتی 3 دلار افزایش یافته 493 دلار هر تن سی اف آر بود.
از طرفی در بازار داخلی امریکا میلگرد در 725 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثابت ماند. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد در 585 یورو هر تن درب کارخانه باقی ماند.

🔻ورق:
هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه تا 20 دلار افت داشته 505 دلار هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین 3 دلار ارزان تر شده 481 دلار هر تن فوب بود. در جنوب شرق آسیا نیز میانگین قیمت ورق گرم وارداتی 2 دلار ارزان تر شده 490 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.
قابل ذکر است در بازار داخلی اروپا ورق گرم 10 یورو رشد داشته 560 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم 5 دلار کاهش داشته 690 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد.

🔹تحلیل هفته🔹

🔻بازار جهانی”
بازار جهانی همچنان در رکود است، قیمت سنگ آهن، شمش قراضه و نفت همچنان راکد است، به نظر می رسد بالاخره درگیری خاورمیانه رو به اتمام است شاید بازار فولاد سال آینده با امسال متفاوت باشد، اما اثر ترامپ را نباید ندیده گرفت.

🔻بازار داخلی:
بازار داخل علیرغم رکود تحت تاثیر دو تصمیم قرار گرفت.
اول بخشنامه تغییر تعیین مبنای قیمت بورس بر اساس میلگرد به جای شمش، با توجه به رکود بازار میلگرد طبعاً قیمت شمش هم باید کاهش یابد که با توجه به کمبود آهن اسفنجی، افزایش هزینه های تولید معلوم نیست این هدف بدست آید. ضمن آنکه این تصمیم ها از اساس مغایر با هدف تشکیل بورس است،
مورد دوم راه اندازی تالار ارز است که حرف و سخن بسیار دارد با اینکه یک ضرورت است اما نحوه اجرا و برنامه های خارج از آن بخصوص مساله سیاست های ترامپ جای بررسی دارد باید صبر کرد و نتیجه این دو تصمیم را دید.
یک نکته مهم در بخشنامه بانک مرکزی، مربوط به بانک هاست، نرخ تسخیر ارز بانک ها بر اساس نرخ این بازار خواهد بود. معنای آن اینست که ترازنامه بانک ها در پایان سال با تغییر نرخ ارز مثبت خواهد شد. طبعاً سیاست وام دهی بانک ها تغییر خواهد کرد، واردات و صادرات بسیار روان تر خواهد شد و مهم تر از همه رانت ها شاید برچیده شود.
یک مورد مهم این است که نرخ خوراک پتروشیمی ها و فولادی ها بر اساس پایه ارز این اتاق محاسبه خواهد شد.

🔹نتیجه گیری :🔹
از جمله عوامل تاثیر گذار در بازار فولاد از چند نظر قابل بررسی می باشد. اضافه شدن محدودیت برق به محدودیت گازی که در این روز ها تشدید شده است، در کارخانه های صنعتی مشکلات تولید را دو چندان کرده است. قیمت مقاطع فولادی با تغییرات شدید قیمت دلار خیلی دست خوش تغییر نشده است و از قیمت دلار جا مانده است. نکته مهم دیگری که در میان مدت بر بازار فولاد تأثیر می‌گذارد، جایگزین شدن نرخ‌های توافقی دلار بجای نرخ ارز نیمایی است. طبق اعلامیه بانک مرکزی، شرکت‌های صادرکننده محصولات پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی از ابتدای بهمن ۱۴۰۳، ارز حاصل از صادرات خود را با نرخ‌های توافقی در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران خواهند فروخت. این مهم باعث افزایش صادرات و در نتیجه با افزایش تقاضا در میان مدت افزایش نرخ محصولات فولادی در بازار داخل نیز خواهد داشت. از طرفی نیز ابلاغ بخشنامه تغییر تعیین مبنای قیمت بورس بر اساس میلگرد به جای شمش بوده است. با توجه عدم تناسب عرضه و تقاضا در بازار میلگرد، قیمت شمش هم باید کاهش یابد که با توجه به کمبود آهن اسفنجی، افزایش هزینه های تولید معلوم نیست این هدف بدست آید.
در روند بازار پیش بینی می شود، در قیمت محصولات فولادی ابتدا ثبات قیمتی و سپس در ادامه افزایش نسبی را در بازار شاهد باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *