همانطور که انتظار می‌رفت روند تغییرات قیمت محصولات فولادی در گرو تغییرات #نرخ_ارز باشد در همین راستا با صعودی بودن نرخ ارز فولاد نیز در بازار داخلی صعودی شد. قیمت میانگین #میلگرد از سایز ۱۴ الی ۳۲ در بازار با افزایش حدود ۴۰۰ تومانی به عدد ۲۹۶۰۰ تومان رسید. قیمت دلار نیز از هفته گذشته تا به این هفته با توجه به اتفاقات منطقه تغییرات زیادی داشته است. شکستن رکورد سقف تاریخی دلار و رسیدن به عدد ۶۹۱۰۰ تومان هم در هفته پیش مشاهده شد.

🔷بورس کالا:

🔻میلگرد:
در معاملات #بورس_کالا در تاریخ ۲ آبان انجام شد قیمت میانگین موزون میلگرد با افزایش ۳۹۸۳ ریالی به قیمت ۲۶۵,۶۵۷ ریال بدون احتساب ارزش افزوده مورد معامله قرار گرفت. از مجموع ۱۸۰۱۶۳ تن عرضه میلگرد در بورس کالا تنها ۵۵۳۰۹ تن یعنی حدود ۳۱ درصد مورد معامله قرار گرفت. نکته مهم بازار این است که همچنان با افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت کالاهای فولادی باز هم حدود ۷۰ درصد از فروش میلگرد یعنی ۳۹۱۴۲ تن به صورت #ال_سی و اعتباری بوده است.

🔻شمش فولادی:
در #شمش_فولادی نیز معاملات بورس کالا در تاریخ ۳۰ مهر با افزایش ۴۵۹۶ ریالی به قیمت میانگین موزون ۲۲۷,۲۳۳ ریال رسید. از مجموع ۲۳۴,۴۵۰ تن شمش فولادی عرضه شده ۱۷۹,۱۷۷ تن مورد معامله قرار گرفت که حدود ۷۶.۴ درصد از کل سبد می‌باشد.

🔻آهن اسفنجی:
#آهن_اسفنجی در معاملات بورس کالای شنبه ۲۸ مهر با افزایش نرخ ۱۳۵۸ ریالی به عدد ۱۲۸,۲۹۳ ریال رسید. از مجموع ۲۰۱۰۰۰ تن آهن اسفنجی عرضه شده ۷۶/۲ درصد معادل ۱۵۳۱۵۰ تن مورد استقبال قرار گرفت.

🔹بازار جهانی:

🔻سنگ آهن:
در بازار واردات چین، سنگ آهن خلوص 62 درصد هفته گذشته از حدود 100 دلار به 98 دلار رسید و آخر هفته به 99.25 دلار هر تن سی اف آر بازگشت. در کل بازار در سکوت و انتظار به سر می برد.

🔻قراضه:
در بازار واردات #قراضه_ترکیه هفته گذشته متوسط قیمت قراضه سنگین 20-80 از 372 دلار به 365 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت. فشار فولادسازان ترکیه بر عرضه کننده ها موجب شد قراضه #اروپا در قیمت های پایین تر معامله شود و متوسط قیمت بازار را کاهش دهد. ظاهرا خریداران در ترکیه حاضر نیستند بیشتر از 360 دلار برای قراضه اروپا هزینه کنند.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 #ژاپن تا 9 دلار رشد داشته به حدود 303 دلار هر تن فوب رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در #شرق_آسیا نیز 7 دلار افت داشته به 354 دلار هر تن سی اف آر رسید.

🔻بیلت:
هفته گذشته میانگین قیمت #بیلت_صادراتی_فوب_دریای_سیاه در 480 دلار هر تن فوب در ثبات بود. در بازار داخلی #بیلت_چین قیمت از 432 دلار به 437 دلار هر تن درب کارخانه رسید. بیلت وارداتی به چین نیز هفته گذشته تغییر زیادی نداشت و با یک دلار کاهش 437 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.
در بازار واردات #جنوب_شرق_آسیا قیمت بیلت 2 دلار بهبود داشته 484 دلار هر تن سی اف آر بود. در ترکیه نیز هفته گذشته میانگین قیمت بیلت وارداتی 5 دلار افت داشته به 500 دلار هر تن سی اف آر رسید.

🔻مقاطع:
قیمت #میلگرد_صادراتی_چین هفته گذشته 4 دلار افت داشته به 509 دلار هر تن فوب رسید. قیمت میلگرد صادراتی ترکیه 2.5 دلار ارزان تر شده 592.5 دلار هر تن فوب ثبت شد. همچنین هفته گذشته در جنوب شرق آسیا #میلگرد_وارداتی از 523 دلار به 519 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت.
از طرفی در بازار داخلی #امریکا میلگرد 5 دلار ارزان تر شده 720 دلار هر شورت تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی #اروپا نیز میلگرد در 600 یورو هر تن درب کارخانه ثابت ماند.

🔻ورق:
هفته گذشته میلادی #ورق_گرم_صادراتی_فوب_دریای_سیاه 10 دلار بالا رفته 525 دلار هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین 3 دلار ارزان تر شده به 497 دلار هر تن فوب رسید. در جنوب شرق آسیا نیز میانگین قیمت ورق گرم وارداتی از 500 دلار به حدود 495 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت.
قابل ذکر است در بازار داخلی اروپا ورق گرم 10 یورو رشد داشته به 565 یورو هر تن درب کارخانه رسید. در بازار داخلی #امریکا نیز ورق گرم در 710 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثابت باقی ماند.

🔷تحلیل هفته
🔻بازار جهانی:
در بازارهای جهانی خبر جدیدی نیست، #شمش و #قراضه تغییری نداشته، نفت همچنان بر مدار زیر ۸۰ دلار سیر می کند جنگ در #اکراین و #خاورمیانه به همان وضع ادامه دارد، چشم انداز بازار چین و رشد اقتصادی سال آینده این کشور چندان خوش بینانه نیست، به نظر می رسد همه چیز به انتخابات آمریکا برمی گردد تا تکلیف خیلی مسائل سیاسی و به دنبال آن نقشه های اقتصادی جهانی مشخص گردد.
🔻بازار داخلی:
 دو مساله بازار داخلی را کاملا تحت تاثیر قرار داده،
اول مسائل سیاسی که انگیزه سرمایه گذاری را از بین برده و احتیاط را کاملاً جایگزین نموده در این شرایط سرمایه به #ارز یا #طلا جذب می‌شود. انبارها خالی است کارخانه ها محصول را نمی توانند بفروشند در این حال صادرات #شمش و #اسلب کاملاً توجیه پذیر است، زمانی که مساله سیاسی برطرف شود که دور هم نیست، بازار از فولاد میانی و محصول خالی است و تقاضای ارز بالاست چرا که بطور سنتی دولت ها از آذر به بعد دچار مشکل ارز می شوند، نرخ طلای مبادله شده در بازار ارز و طلا در آبان  و بهمن با ۶۵ هزارتومان فاصله بسیار دارد.
دوم مشکل گاز است که تولید #آهن_اسفنجی و #شمش را تحت تاثیر قرار می دهد، گفته می‌شود مساله گاز امسال جدی تر از سال قبل است، این امر باعث کاهش حجم تولید می شود، طبعاً قیمت افزایش خواهد یافت،
امسال با توجه به مساله #انتخابات_آمریکا و دد منشی #اسراییل و مشکلات ساختاری در اقتصاد ایران، سال طبیعی نیست، فارغ از اینها بودجه سال آینده است که در آن حرف و سخن زیاد است. روزهای آینده، آرام نخواهد بود.
در عین حال  این روزها اخبارهایی حول صنعت فولاد وجود دارد که رفته رفته تاثیرات خود را در بازار می‌گذارند #نبود_نقدینگی و #کمبود_تقاضا نسبت به عرضه  باعث شده قیمت‌های فولاد نسبت به رشد قیمت دلار بالا نرود. از طرفی نیز رشد قیمت دلار افزایش تنش‌های منطقه‌ای و اخبارهای سیاسی و نظامی و اعلام نامه‌هایی به کارخانه‌های فولادی که نشان رشد #مصرف_گاز در این روزها دارد که احتمال میرود کمبود انرژی بازهم زودتر در زمستان گریبان فولاد را بگیرد. اما پیش بینی می‌شود با این حال روند بازار فولاد رفته رفته افزایش خود را ببیند و این مسئله فقط منوط به قسمت خاصی از چرخه فولاد نخواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *