همانطور که پیش بینی کردیم بازار هفته گذشته در تمامی مقاطع ثابت و گاها افزایش داشته است. قیمت میانگین میلگرد A3 از سایز ۱۴ الی ۳۲ در بازار با قیمت میانگین 30.300 تومان را ثبت کردکه نسبت به هفته گذشته حدود 100 تومان افزایش داشته است. دلار نیز در روندهای پر نوسان خود از قیمت 71.000 تومان به حدود قیمت 71.600 تومان رسید.

🔹بورس کالا:🔹
🔻میلگرد
میلگرد در بورس در تاریخ 14/09/1403 با افزایش قیمت 978 ریال حدود 0.35 % نسبت به هفته قبل با قیمت میانگین 276.956 ریال (بدون احتساب مالیات) مورد معامله قرار گرفت. این در شرایطی است که از مجموع 222.249 تن میلگرد(14 الی32 A3) عرضه شده 32.074 تن میلگرد خریداری شده تنها 14.4 % مورد استقبال قرار گرفته است.

🔻شمش فولادی:
شمش فولادی نیز با قیمت میانگین موزون 241.528 ریال (بدون احتساب مالیات) در تاریخ 12/09/1403 مورد معامله قرار گرفت که این عدد نسبت به معاملات هفته گذشته 573 ریال حدود 0.21 % کاهش داشته است. از مجموع 225.067 تن شمش فولادی عرضه شده 109.360 تن (حدودا 48.6 درصد) مورد معامله قرار گرفت.

🔻آهن اسفنجی:
آهن اسفنجی باز هم با توجه به محدودیت های انرژی و تاثیر آن بر معاملات فولاد و بورس کالا بورس کالا در تاریخ 10/09/1403 با افزایش 187 ریال (0.12 %) نسبت به هفته گذشته خود با قیمت میانگین 150.606ریال (بدون احتساب مالیات) صورت گرفت. از مجموع 82.000 تن آهن اسفنجی عرضه شده که به صورت کامل مورد معامله قرار گرفت.

🔷بازار جهانی:🔷

🔻سنگ آهن:
در بازار واردات چین، سنگ آهن خلوص 62 درصد تا اواسط هفته با افزایش خرید ها برای تکمیل انبارها جهت سال نو از 104 دلار تا نزدیکی 107 دلار نیز رسید ولی با کاهش خرید ها مجدد نزولی شد و به 103.4 دلار هر تن سی اف آر رسید. موجودی های بالای بندر و ضرر ناشی از واردات مانع از افزایش بیشتر قیمت شده، فعالان بازار اقدامات محرک اقتصادی چین را زیر نظر دارند، اما این اقدامات هنوز به طور قابل توجهی بر قیمت این مواد اولیه تأثیر نگذاشته است.

🔻قراضه:
در بازار واردات قراضه ترکیه هفته گذشته متوسط قیمت قراضه سنگین 20-80 تا 3 دلار افت داشته به 337.5 دلار هر تن سی اف آر رسید. فروشنده ها در مقابل اصرار خریداران ترکیه برای کاهش قیمت مقاومت کردند از این رو فعالیت بازار کم بود.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن 4 دلار افت داشته 283 هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز در 348 دلار هر تن سی اف آر ثبات داشت.

🔻بیلت:
هفته گذشته میانگین قیمت بیلت صادراتی فوب دریای سیاه در 438 دلار هر تن فوب با ثبات شنیده شد. در بازار داخلی بیلت چین قیمت از 429 دلار به 423 دلار هر تن درب کارخانه کاهش داشت. بیلت وارداتی به چین نیز هفته گذشته 4 دلار افت داشته به 374 دلار هر تن سی اف آر رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت از 482 دلار به 469 دلار هر تن سی اف آر رسید. در ترکیه نیز هفته گذشته میانگین قیمت بیلت وارداتی با 5 دلار کاهش 460 دلار هر تن سی اف آر بود.

🔻مقاطع:
قیمت میلگرد صادراتی چین هفته گذشته از 482 دلار هر تن فوب به 478 دلار هر تن فوب رسید. قیمت میلگرد صادراتی ترکیه نیز از 568 دلار به 560 دلار هر تن فوب کاهش داشت. همچنین هفته گذشته در جنوب شرق آسیا میلگرد وارداتی 7 دلار ارزان تر شده 490 دلار هر تن سی اف آر بود.
از طرفی در بازار داخلی امریکا میلگرد در 725 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثابت ماند. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد از 590 یورو به 585 یورو هر تن درب کارخانه کاهش داشت.

🔻ورق:
هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه 525 دلار هر تن فوب و در ثبات شنیده شد. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین 6 دلار ارزان تر شده 484 دلار هر تن فوب بود. در جنوب شرق آسیا نیز میانگین قیمت ورق گرم وارداتی در ثبات نسبی بود و 492 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.
قابل ذکر است در بازار داخلی اروپا ورق گرم 550 یورو هر تن درب کارخانه و در ثبات شنیده شد. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم 5 دلار بالا رفته 695 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد.

🔹تحلیل هفته:🔹

🔻بازار جهانی:
بازارجهانی با افت محدود قیمت شمش و قراضه روبروست این امر در این زمان از سال بعید است علت آن رکود جهانی و رقابت چین در صحنه بین المللی است، به نظر نمی‌رسد این شرایط تا دو ماه دیگر تغییر جدی کند، فعلاً دنیا درگیر جنگ خاورمیانه است و در انتظار نقشه جدید خاورمیانه.

🔻بازار داخلی:
کارخانه های شمش از کمبود صادرات رنج می‌برند، این در حالی است که خطر تحریم ترامپ باید صادرات را شدت بخشد، شمش با مازاد عرضه روبروست که ناشی از ضعف تقاضای مقاطع است. بازار ورق وضع ناهنجارتری دارد چون یک کالای صنعتی است، این هفته بازار با عرضه اسلب ارزان قیمت روبرو شد و احتمالاً این روند ادامه خواهد یافت، صنعت فولاد با افزایش قیمت تمام شده روبروست. فارغ از آب، برق، گاز هزینه تامین مالی هم بالا رفته، اکثر کارخانه ها به اوراق سکوک روی آورده‌اند که نرخ آنها بیش از ۴۳ درصد است. شرایط به گونه ای است که تنها راه پوشش زیان افزایش نرخ ارز است. شاید با راه افتادن مبادله ارز در بازار ارز قیمت بازار آزاد کاهش یابد ولی به دلایل اقتصادی و تاریخی این نرخ به سمت نرخ بازار آزاد میل خواهد کرد. چنانچه صادرات بازتر شود قیمت ها تغییر خواهد کرد.
هفته گذشته بازار شاهد عرضه میلگرد اعتباری شش ماهه یک کارخانه بود. این روند، رکود محصول این کارخانه را شدت خواهد داد. در شرایط فعلی قیمت ۲۹-۳۰ هزارتومانی میلگرد با توجه به شمش ۲۶ هزار تومانی منطقی است همینطور ورق ۳۴-۳۵ هزارتومان با اسلب ۲۴ هزارتومانی همخوانی دارد. اگر در بورس اتفاقی بیفتد انعکاس آن در بازار سریع نیست چون بازار با رکود همراه است. فعلاً شرایط انتظار بر بازار حاکم است.
همانطور که در روند بازار شاهد آن هستیم، رکود کما فی السابق در بازار مانع اصلی رشد نرخ فولاد می باشد. محدودیت‌های گاز با توجه به کاهش دما در مناطق مختلف باعث افزایش مصرف در واحد های خانگی و صنعتی شده است. این امر باعث کاهش میزان تولید و افزایش قیمت محصولات فولادی خواهد شد. افزایش نرخ دلار نیز همچنان تاثیر خود را در فولاد ایجاد نکرده است. در بازار فولاد، دغدغه اصلی در بخش صادرات دیده می شود. چرا که با توجه تغییر نرخ دلار صادراتی از ارز توافقی به ارز نیمایی(حدود 53.000 تومان) این موضوع مانعی بر سر راه صادرات خواهد شد. این امر شرایط بازار بابت کاهش انباشت محصول تحت تاثیر قرار خواهد داد. تحولات سیاسی و نظامی اخیر نیز انگیزه احتیاطی را تقویت کرده و تقاضا را به حداقل خود رسانده است. شرایط نگران کننده بابت موضع آمریکا به تحریم های فولادی نیز همچنان مشخص نشده است.
روند بازار پیش بینی می شودکه در قیمت محصولات فولادی روند ثبات قیمتی را شاهد باشیم. البته که عوامل فوق ذکر با توجه به کمبود کالا های خاص و البته ورود محصولات نهایی که با قیمت جدید شمش و اسلب وارد بازار می شود، احتمال می رود روند افزایش قیمت را داشته باشد.

KiansharghTelegram (https://t.me/kiansharghchannel)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *