تحلیل اختصاصی بازار فولاد / اختصاصی کیان شرق ایران

تحلیل فولاد هفتگی

بررسی قیمتهای داخلی و جهانی:

سنگ آهن:
فولاد ایران: هفته گذشته در بازار واردات چین، سنگ آهن خلوص 62 درصد از 119 دلار به حدود 117 دلار کاهش داشت. تعطیلات رسمی روز کارگر که از 4شنبه آغاز شد بر فعالیت بازار چین اثر داشته سکوت در بازار برقرار بود و تقاضا کاهش داشت. از ظرفی موجودی سنگ آهن بنادر چین بالاست و با فعال شدن بازار از روز آینده نیز نباید انتظار تغییر چشمگیر در قیمت ها داشت.

قراضه:
فولاد ایران: بازار واردات قراضه ترکیه هفته گذشته در سکوت بود و قراضه سنگین 20-80 حدود 385 دلار هر تن سی اف آر باقی ماند.
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن از 325 دلار هفته قبل به 338 دلار هر تن فوب رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز 5 دلار افت داشته 377 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.

بیلت:
فولاد ایران: هفته گذشته بیلت صادراتی فوب دریای سیاه در 502.5 دلار هر تن فوب در ثبات باقی ماند. در بازار داخلی چین قیمت بیلت 1 دلار کاهش داشته 478 دلار هر تن درب کارخانه ثبت شد و از 4شنبه به تعطیلات یک هفته ای رفت. بیلت وارداتی به چین نیز هفته گذشته تنها یک دلار رشد داشته 420 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت 4 دلار رشد داشته به 527 دلار هر تن سی اف آر رسید. البته تا آخر هفته به دلیل تعطیلات رسمی چینی ها در سکوت بود. در ترکیه نیز هفته گذشته بیلت وارداتی در 522.5 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد که نسبت به هفته قبل تغییری نداشت.

 

 

نمودار بیلت در بازار ایران

مقاطع:
فولاد ایران: بازار میلگرد آسیا تحت تاثیر تعطیلات روز کارگر چین در سکوت بود. قیمت میلگرد صادراتی چین هفته گذشته با 2 دلار افت به 529 دلار هر تن فوب رسید. قیمت میلگرد صادراتی ترکیه نیز  در 585 دلار هر تن فوب ثبات داشت.
همچنین هفته گذشته در جنوب شرق آسیا نیز میلگرد وارداتی 2 دلار افت داشته 538 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.
در بازار داخلی امریکا میلگرد 810 دلار هر شورت تن درب کارخانه و در ثبات بود و در بازار داخلی اروپا میلگرد 30 یورو افت داشته 610 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد.

نمودار میلگرد و تیرآهن در بازار ایران

ورق:
فولاد ایران : هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه در 565 دلار هر تن فوب بدون تغییر باقی ماند. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین به دلیل تعطیلات روز کارگر در حدود 536 دلار هر تن فوب ثبات نسبی داشت. در جنوب شرق آسیا میانگین قیمت ورق گرم وارداتی در 545 دلار هر تن سی اف آر  باقی ماند.
قابل ذکر است در بازار داخلی اروپا ورق گرم 10 یورو رشد داشته 635 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم 10 دلار کاهش یافته 820 دلار هر شورت تن درب کارخانه بود.

ورق در بازار ایران


فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول نیز در #مبارکه روز شنبه 408000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 396000 ریال رسید. عرضه های مبارکه، کاهش نرخ ارز و انتظار کاهشی بازار قیمت را نزولی کرد.


فولاد ایران: کنترل عرضه ورق اکسین از طرف کارخانه و به کف رسیدن قیمت باعث ثبات قیمت شد.


فولاد ایران: کاهش قیمت ارز و عرضه کالای وارداتی بازار ورق روغنی را نزولی کرد ولی با افزایش نرخ ارز بازار بهبود یافت.

نمودار ورق گالوانیزه:

دلار:
اولین عاملی که بررسی می کنیم نرخ ارز هست. با توجه به سقوط قیمت دلار و تثبیت نسبی آن در کانال 60 الی 62 هزار تومان و فروکش کردن اخبار جنگ و درگیری بین ایران و اسرائیل، پیش بینی می شود بازار فولاد نیز به تبع آن همچنان کاهشی دنبال شود و کف سازی صورت بگیرد.

بازار داخلی:
با توجه به #نبود_نقدینگی، #سیاستهای_انقباضی_دولت و #نبود_مصرف_کننده_واقعی طبیعتا رکود عمیقی در نیمه دوم اردیبهشت در پیش خواهد بود. همچنین با نظر به #عدم_قطعی_برق  تولید کارخانه ها کاهشی نخواهد دشت و همچنان عرضه بر تقاضا مقدم خواهد بود که همین موضوع نیز باعث کاهشی شدن بازار خواهد شد.

بازار جهانی:
اما این روند در بازار جهانی برعکس پیش بینی می شود.با توجه به پایان تعطیلات در چین و افزایش 39 درصدی #چینی ها نسبت به ماه قبل امکان افزایش قیمت ها وجود دارد. سنگ آهن چین نیز رشد حدودی 19% نسبت به هفته گذشته به قیمت 117.5 رسید.از طرفی موجودی کالاهای بالا دستی زنجیره فولاد در انبارها حجم بالایی دارد و همین امر در نیمه دوم ماه می باعث کاهش قیمت های جهانی خواهد شد و همچنین رکود را برای بازار جهانی پیش بینی می کنیم.


در بورس کالا:
در دوهفته اخیر افزایش ناگهانی قیمت ها علی الخصوص #آهن_اسفنجی نتوانست رونقی به بازار وارد کند و با فروکش کردن قیمت ها پیش بینی می شود آهن اسفنجی امروز یکشنبه در محدوده 12800 معامله شود و به تبع قیمت #شمش هم بالاتر از 23000 تومان معامله نخواهد شد و #میلگرد هم بیشتر از 26500 نخواهد شد.
اما بخش نامه مهمی هفته گذشته در بورس کالا صادر شد که نرخ اختلاف #شمش به #میلگرد به 16 درصد افزایش یافت. این بخش نامه باعث شد این اختلاف قیمت نزدیک به بازار جهانی شود و با توجه به مشکلات صادرات، حاشیه سود نوردکاران معقول و بصرفه شد.

بازار صادرات:
نرخ دلار نیمایی برای صادر کننده گان به قدری پایین می باشد که عملا صادرات بصرفه نخواهد بود و در حجم قابل توجهی صورت نمی گیرد. از همین رو صادرکنندگان بدنبال بالا بردن نرخ دلار نیمایی می باشند که اون امر هم بدلیل تاثیر مستقیم در #کالاهای_اساسی خواهد داشت.از طرفی در واقع نرخ دلار نیمایی سد بزرگی برای صادر کنندگان به وجود آورده است که اگر همین شکل پیش رود انبارها از محصولات فولادی پر خواهد شد و با توجه به عدم تقاضای داخلی بازار اصطلاحا قفل خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *