ورق روغنی

 

ورق روغنی

ورق روغنی

یکی از پرکاربرد ترین محصولات فولاد ورق فولادی می باشد، که با توجه به نوع ساخت و ضخامت های متفاوتی که دارد در صنعت، ساختمان و … کاربرد پیدا می کنند. ورق های فولادی با توجه به نوع ساخت، آلیاژ های مختلف و نوع بسته بندی دسته بندی های متفاوتی دارند. ورق های روغنی یکی از مهم ترین و پر کاربرد ترین ورق های فولادی می باشد.

تعریف ورق روغنی

ورق روغنی، از نورد تحت فشار بالا ورق فولادی در دمایی در حدود دمای اتاق الی  200 درجه سانتیگراد تولید می شود. با توجه به پایین بودن این دما نسبت به دمایی که برای دیگر ورق های فولادی استفاده می شود پایین می باشد این ورق ها به ورق سرد شناخته می شوند. لازم به ذکر است با توجه به دمای پایین که برای تولید این محصول استفاده می شود خواص مکانیکی و استحکام بیشتری نسبت به ورق هایی که به صورت نورد گرم تولید می شوند دارد. در تولید محصول نهایی به صورت کویل می باشد و از نظر ظاهری هم سطحی صاف، صیقلی و یکنواخت تری نسبت به ورق های گرم دارد.

گرید های ورق روغنی

ورق های روغنی با توجه به موارد مصرف و خواص مورد نیاز با آلیاژ های متفاوتی وجود دارد که با عملیات حرارتی روی محصول انجام می شود در گرید های مختلفی در بازار موجود می باشد.

ورق روغنی ST12 (معمولی)

این محصول از جمله پر کاربرد ترین محصول ورق های روغنی در بازار می باشد. استحکام این ورق از سایر ورق های گرم بیشتر می باشد.کروم از جمله عناصری می باشد که در این محصول وجود دارد و برخی از عیوب فولاد را بر طرف می کند. ورق ST12 در عین حال که استحکام مناسبی دارد قابلیت این را دارد تا 45 درجه هم خمش داشته باشد.

ورق روغنی  ST13(نیمه کشش)

ورق روغنی با گرید ST13 نسبت به ST12 استحکام کمتری برخوردار است و از طرفی انعطاف پذیری مناسبی دارد. در بازار نیز به ورق روغنی نیمه کششی معروف هست. با توجه به خواص این ورق برای قیمت های صنعتی که در آن پرسکاری با عمق کم هم کاربرد دارد.

ورق روغنی  ST14(فوق کشش)

ورقST14 یا ورق روغنی فوق کشش به دلیل نرم بودن، انعطاف بسیار زیاد و شکل پذیری مناسبی که نسبت به مابقی ورق های روغنی دارد در صنعت کاربرد زیادی دارد. با توجه به خواص این کالا در صنعت هایی که فرم دهی نیاز دارند(ساخت قطعات خودرو، پروفیل های درب و پنجره و…) و پرسکاری با عمق زیاد کاربرد دارد.

 

مشخصات ظاهری ورق روغنی

در کل ورق ورق های روغنی  علاوه بر ظاهر زیبا و سطحی براق، استحکام بالایی دارند. از طرفی نیز مقاومت بالای این محصول نسبت به فشار و وزن بالا و مقاومت این محصول نسبت به خوردگی این بستر را برای مصرف این کالا در صنعت محیا می کند. از طرفی نیز سطح براق، کار برد این کالا را برای آبکاری و رنگ کاری مناسب می کند.

ابعاد ورق های روغنی که در بازار موجود است، عموما با ضخامت 0.3 الی 3 میلی متر و با عرض 1 الی 1.5 متر می باشد. بسته بندی ورق روغنی به صورت کویل که با توجه به کارخانه هایی که در ایران تولید انجام می دهند با تناژ متفاوت تولید می شود.