بازار داخلی:

در روند اتفال های هفته های اخیر،تغییرات نرخ که در هفته گذشته شاهد آن بودیم عددمیانگین  131.432 ریال بدون ارزش افزوده را برای آهن اسفنجی شاهد آن بودیم که نسبت به هفته گذشته رشدی در حدود 2.1 درصد داشته است. با توجه معاملات بورس کالا که در آهن اسفجی رخ داده است تنها 90% سبد های آهن اسفنجی (در حدود 137.000 تن) به فروش رفته است. که خود نشان دهنده این است این اعداد برای آهن اسفنجی غیر منطقی نیست ولی کمبود نقدینیگی و عدم ثبات قیمت دلار  و حجم کم معاملات مقاطع فولادی ریسک خرید را برای کارخانه دار ها ایجاد کرده است.

در صنایع بالادست این رشد قیمت در شمش نیز دیده شد و عدد 221.027 ریال بدون ارزش افزوده رسید. این عدد بالا ترین عدد شمش در طول 1 سال اخیر می باشد که نسبت به هفته ی گذشته رشدی معادل 3.1 درصد را داشته است. درصد تغیی نرخ آهن اسفنجی به شمش عموما بین 60 الی 68 درصد بوده است که در حال حاضر  در کف نرخ تبدیل، درصد حدودی 61% رسیده است. روند بازار نیز نشان می دهد این درصد در همین حدود نگه داشته شود.

در سطح بازار  نیز این روز ها شاهد آن هستیم که گاها تلاش شد که افزایش نرخ مقاطع فولادی را در بازار شاهد باشیم.  کمبود مشتریان مصرف کننده و کمبود مبادلات در بازار  این افزایش را خنثی کرد. قیمت میلگرد نشابور در هفته های گذشته عدد در پایه قیمت 28 هزار تومان هم سید ولی در حال حاضر در بازار به عدد 271.500 ریال با ارزش افزوده اعلام می شود. این روند در کارخانه های مختلف با به صورت مشابه اتفاق افتاده است.

در کل می توان گفت، افزایش نرخ در صنایع بالادست فولادی بیشتر دست خوش اخبار سیاسی و تغییرات نرخ دلار بوده است. انتظار افزایش قیمت با توجه به تورم غیر منطقی نیست. اما از طرفی عوامل تاثیر گذار منفی مانند کمبود نقدینگی، تغییرات شدید نرخ دلار، رکود بازار،اتفاقات سیاسی منطقه و … از جمله عواملی است که در بازار از رشد قیمت مقاطع فولادی ممانعت می کند.

بازار جهانی:

سنگ آهن

هفته گذشته در بازار واردات سنگ آهن چین، سنگ آهن خلوص ۶۲ درصد تا ۹ دلار بهبود داشت و حدود ۱۱۸ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد. بهبود تقاضای بازار چین و افزایش اعتماد بازار به آینده، قیمت این ماده اولیه را صعودی کرد. با بهبود حاشیه سود فولادسازان، کارخانه ها خرید سنگ آهن برای تکمیل موجودی انبارها را افزایش داده اند که بر بازار اثر مثبت گذاشت.

قراضه

بازار واردات قراضه ترکیه هفته گذشته پس از کمی نوسان و افت قیمت مجددا بهبود یافت و قراضه سنگین ۲۰-۸۰ در ۳۸۴ دلار هر تن سی اف آر مشابه هفته قبل در ثبات باقی ماند.

قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن تا ۳ دلار رشد داشت و ۳۳۵ دلار هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز با ۷ دلار رشد هفتگی ۳۸۲ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.

بیلت

هفته گذشته بیلت صادراتی فوب دریای سیاه کمی بهبود یافت و ۵۰۰ دلار هر تن فوب شد ولی تا پایان هفته مجددا به ۴۹۷.۵ دلار هر تن فوب بازگشت. در بازار داخلی چین قیمت بیلت ۱۱ دلار رشد داشت و ۴۸۲ دلار هر تن درب کارخانه ثبت شد. بیلت وارداتی به چین نیز هفته گذشته ۷ دلار بالا رفت و ۴۲۰ دلار هر تن سی اف آر شنیده شد.

در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت ۱۱ دلار رشد هفتگی داشت و به ۵۱۹ دلار هر تن سی اف آر رسید. در ترکیه نیز هفته گذشته بیلت وارداتی حدود ۵ دلار بهبود داشت . ۵۲۲.۵ دلار هر تن سی اف آر شنیده شد.

مقاطع

قیمت میلگرد صادراتی چین هفته گذشته ۳ دلار بهبود داشت و به ۵۱۵ دلار هر تن فوب رسید. قیمت میلگرد صادراتی ترکیه نیز ۵ دلار افت داشت و ۵۸۵ دلار هر تن فوب ثبت شد.

هفته گذشته در جنوب شرق آسیا نیز میلگرد وارداتی ۷ دلار رشد داشت و ۵۲۵ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.در بازار داخلی امریکا نیز میلگرد ۸۱۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه و در ثبات بود و در بازار داخلی اروپا میلگرد ۲ یورو بالا رفت و ۶۳۰ یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد.

ورق

هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه در ۵۶۵ دلار هر تن فوب در ثبات بود. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین ۵ دلار رشد داشت و ۵۳۴ دلار هر تن فوب ثبت شد. در جنوب شرق آسیا میانگین قیمت ورق گرم ۹ دلار رشد داشت و حدود ۵۴۱ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.

در بازار داخلی اروپا نیز ورق گرم ۱۰ یورو افت داشت و ۶۲۵ یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم ۵ دلار ارزان تر شده و ۸۳۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه شنیده شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *