صعود یک پله‌ای صنعت فولاد ایران با ثبت رشد ۳۹.۹ درصدی

انجمن جهانی فولاد در آخرین گزارش خود اعلام کرد: تولید فولاد خام ایران در ژانویه (۱۱ دی تا ۱۱ بهمن ۱۴۰۲) امسال با افزایش نقطه به نقطه ۳۹.۹ درصدی به ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تُن رسید.

 

* صعود یک پله‌ای صنعت فولاد ایران

 

انجمن جهانی فولاد در گزارش «میزان تولید جهانی فولاد خام» در ماه «ژانویه» ۲۰۲۴ میلادی (۱۱ دی تا ۱۱ بهمن ۱۴۰۲) اعلام کرد: تولید جهانی این محصول استراتژیک در این ماه به ۱۴۸ میلیون و یکصد هزار تُن رسید که ۱.۶ درصد نسبت به ماه سال پیش کاهش داشت.

این سند، که بر اساس اطلاعات گزارش شده ۷۱ کشور تولید کننده فولاد به این انجمن گردآوری شده است، نشان می‌دهد با وجود کاهش تولید بیشتر فولادسازان عمده جهانی، میزان تولید فولاد در کشورهای ایران، روسیه، هند، ترکیه، کره جنوبی و ژاپن افزایش داشته است.

آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد نشان می دهد بیشترین افزایش مربوط به ۲ کشور ایران و ترکیه است که به ترتیب رُشد ۳۹.۹ و ۲۴.۷ درصدی را در اولین ماه سال ۲۰۲۴ تجربه کردند و در رتبه های بعدی هند با ۷.۳ درصد، کره جنوبی با ۱.۵ درصد، روسیه ۱.۲ درصد و ژاپن با ۰.۶ درصد افزایش تولید قرار دارند.

رُشد ۳۹.۹ درصدی میزان تولید فولاد خام در ژانویه امسال نسبت به سال پیش از آن، باعث شد ایران، رکورددار بیشترین افزایش نقطه به نقطه تولید فولاد خام در جهان شود و چنین رشدی در گزارشات سال های اخیر این انجمن بی سابقه است.

بر اساس آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد، سه کشور برتر تولید کننده فولاد خام در جهان چین، هند و ژاپن هستند و چین «ژانویه» امسال ۷۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن فولاد خام تولید کرد که ۶.۹ درصد نسبت به ماه مشابه سال پیش، کاهش داشت.

ماه «ژانویه» امسال هند با تولید ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تُن فولاد خام، رُشد نقطه به نقطه ۷.۳ درصدی را تجربه کرد و ژاپن با تولید هفت میلیون و ۳۰۰ هزار تن فولاد خام رُشد ۰.۶ درصدی نسبت به ژانویه سال گذشته را ثبت کرد.

بر اساس این گزارش، تولید فولاد خام در ایالات متحده آمریکا برای «ژانویه» امسال، ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تُن تخمین زده می‌شود که ۰.۳ درصد کاهش نسبت به ماه «ژانویه» سال ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد ولی این کشور، کماکان چهارمین فولادساز برتر جهان است.

در گزارش انجمن جهانی فولاد آمده است: در «ژانویه» ۲۰۲۴، روسیه ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن فولاد خام تولید کرد، که ۱.۲ درصد افزایش تولید را نشان می‌دهد و این کشور با این میزان تولید جایگاه خود به عنوان پنجمین کشور تولید کننده فولاد جهان را تثبیت کرد.

طبق این گزارش، اولین ماه سال میلادی جاری، کره جنوبی با تولید پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تُن فولاد خام و با ۱.۵ درصد افزایش در رُتبه ششم تولید کنندگان فولاد در جهان قرار گرفت.

براساس این گزارش، ترکیه با تولید سه میلیون و ۲۰۰ هزار تُن و رشد ۲۴.۷ درصدی و آلمان با تولید ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تُنی و کاهش ۰.۹ درصدی به ترتیب رتبه های هفتم و هشتم تولید کنندگان برتر فولاد را به خود اختصاص دادند.

بر اساس اطلاعات گزارش شده ۷۱ کشور به این انجمن، ایران ماه «ژانویه» امسال با تولید ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تُن فولاد خام، رُشد ۳۹.۳ درصدی را تجربه کرد و برای نخستین بار در سال جاری در جایگاه نهم در بین فولادسازان جهان قرار گرفت.

برزیل که پیش از این در رتبه نهم فولادسازان جهان قرار داشت با یک پله سقوط جایگاهش را به ایران داد، این کشور با تولید ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تُنی، کاهش ۷.۲ درصدی را در «ژانویه» امسال نسبت به سال قبل تجربه کرد.

میزان تولید فولاد خام در مناطق مختلف جهان / افزون بر ۵۵ درصد فولادخام تولید شده در خاورمیانه در ایران تولید می‌شود

بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد، در ماه «ژانویه» امسال، کشورهای تولید کنند فولاد در آفریقا که شامل کشورهای مصر، لیبی، آفریقای جنوبی و تونس هستند، در مجموع ۲ میلیون تُن فولاد خام تولید کردند که ۱۶.۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال پیش افزایش داشته است.

در آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد آمده، کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه عضو این انجمن که شامل کشورهای استرالیا، چین، هند، ژاپن، مغولستان، نیوزیلند، پاکستان، کره جنوبی، تایوان، تایلند و ویتنام هستند، ماه «ژانویه» در مجموع ۱۰۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تُن فولاد خام تولید کردند که ۳.۶ درصد نسبت به همین ماه در سال پیش کاهش داشته است.

براساس این گزارش، کشورهای عضو اتحادیه اروپا در ماه «ژانویه» امسال تنها موفق به تولید ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن فولاد خام شدند که ۱.۸ درصد کاهش نسبت به «ژانویه» سال پیش را نشان می‌دهد.

سایر کشورهای اروپایی تولید کننده فولاد که عضو اتحادیه اروپا نیستند و شامل کشورهای مقدونیه، نروژ، صربستان، ترکیه و بریتانیا هستند در این مدت در مجموع سه میلیون و ۹۰۰ هزار تُن فولاد خام تولید کردند که ۲۲.۵ درصد افزایش نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد.

کشورهای تولید کننده فولاد در خاورمیانه که شامل ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستند، «ژانویه» امسال در مجموع چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تُن فولاد خام تولید کردند که ۲۳.۱ درصد افزایش نقطه به نقطه را نشان می‌دهد و بر این اساس و با توجه به تولید ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تُن فولاد خام در ایران، بیش از ۵۵ درصد فولاد خام تولید شده در خاورمیانه از آن جمهوری اسلامی ایران است.

کشورهای آمریکای شمالی شامل کشورهای کانادا، کوبا، السالوادور، گواتمالا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا در مجموع ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن فولاد خام تولید کردند که ۲.۱ درصد از تولید سال قبل آن ها در ماه «ژانویه» کمتر است.

روسیه و سایر کشورهای مستقل مشترک المنافع تولید کننده فولاد شامل بلاروس و قزاقستان به همراه اوکراین در اولین ماه سال جاری در مجموع هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تُن فولاد خام تولید کردند که چهار درصد افزایش تولید را نشان می دهد و بیشتر این افزایش تولید مربوط به تولید «فدراسیون روسیه» است.

تولید فولاد خام در کشورهای آمریکای جنوبی شامل کشورهای آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، اکوادور، پاراگوئه، پرو، اروگوئه و ونزوئلا، «ژانویه» امسال در مجموع به سه میلیون و ۴۰۰ هزار تُن رسید که ۶.۳ درصد نسبت به تولید این کشورهای در ژانویه سال گذشته کاهش داشته است.

به تازگی «انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران» آمار کامل حجم و ارزش صادرات ۱۱ ماهه زنجیره فولاد کشور را منتشر کرد که نشان می دهد افزایش تولید فولاد خام در صنعت فولاد، زمینه صادرات بیشتر زنجیره فولاد را فراهم کرده است بطوری که از نظر حجمی صادرات در تمام بخش‌های این صنعت افزایشی بوده و از نظر ارزشی تنها ارزش میلگرد صادراتی ایران با کاهش مواجه بوده است.

بر اساس این گزارش، در ۱۱ ماهه امسال، صادرات ۱۱.۶ میلیون تُن آهن و فولاد از کشور انجام شده که باعث شد ارزش صادرات زنجیره فولاد ایران به مرز ۷ میلیارد دلار برسد.

صادرات ۱۱.۶ میلیون تُن آهن و فولاد، نشان از رُشد ۲۰ درصدی ارزش صادراتی زنجیره فولاد، معادل تقریبی ۱.۲ میلیارد دلار است و اگر صادرات حدود ۲۷ میلیون تن از محصولات زنجیره فولاد با احتساب کنسانتره و گندله سنگ آهن را نظر بگیریم، صادرات کشور در این بخش جهش ۶۸ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می دهد.

براساس گزارش «انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران» حجم صادرات کنسانتره سنگ آهن در این مدت با افزایش ۹ برابری، رشد حدود ۸۰۰ درصدی را نشان می دهد.

بررسی میزان صادرات محصولات زنجیره فولاد با احتساب کنسانتره و گندله سنگ آهن نشان می‌دهد، صادرات فولاد میانی ایران به لطف جهش حدود ۳۰ درصدی حجم صادرات اسلب در ۱۱ ماهه امسال افزایش ۶.۸ درصدی در حجم (تُناژ) را نشان می دهد.

گزارش «انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران» حاکی از افزایش ۶.۷ درصدی حجم صادرات میلگرد همزمان با افت ۵ درصدی ارزش صادراتی آن به میزان حدود ۷۰ میلیون دلار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *